Om welke reden is het zo belangrijk om al wat je geleerd hebt in coaching/therapie te blijven toepassen, ook als het een beetje beter gaat? Waarom laten mensen dan net alles vallen?

Traditioneel zie je in het najaar dat het weer wat minder gaat met mensen, dat hun energiepeil weer wat gezakt is en ergens is dat normaal, want ook als je gezond bent en geen burn-out hebt, is het leven niet elke dag rozengeur en maneschijn, dan heb je ook hoogtes en laagtes in je energiepeil. Natuurlijk zitten we met argusogen naar onze energie te kijken als we in burn-out zitten of er eentje gehad hebben.Na de zomer, de zonnige en lange dagen en het hernemen van vele taken, ritmes en structuren -zeker als je schoolgaande kinderen hebt- is het opnieuw wat zoeken om een nieuw evenwicht te vinden, wat extra tijd voor jezelf te vinden en gewoon te worden aan de nieuwe structuren. Sommige mensen slaken een zucht dat ze terug meer me-time krijgen nu de kinderen weer naar school toe zijn, maar nog anderen hebben het emotioneel een beetje moeilijk dat iedereen opnieuw vertrekt uit het huis en jij dan thuis achterblijft in ziekteverlof.

Lees meer »

Angst en burn-out: welke soorten bestaan er?

Als we het woordenboek openslaan, dan komt deze definitie uit de bus over angst: "angst is een normale reactie op een reële dreiging." Angst is een gevoel dat verwijst naar dreigend gevaar en gaat gepaard met lichamelijke verschijnselen door activatie van het autonome zenuwstelsel.

Lees meer »

De burn-outdementie, bestaat dat?

Wel ja, het is geen officieel wetenschappelijke term, maar concentratieproblemen en geheugenverlies horen wel degelijk bij burn-outklachten en burn-out. Vandaar dat ik het soms wel eens de burn-outdementie noem. Echter, het is geen echte dementie in dat opzicht dat het ooit nog over gaat, het blijft niet eeuwig duren.

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.