In de geschreven pers

Nationale pers

Op 1 februari 2022 brengt Professor Baert van de Universiteit van Gent een nieuw onderzoek over burn-out uit.

Ik mocht bij dit onderzoek mijn mening geven vanuit mijn rol als burn-outcoach, maar ook met de achtergrond als auteur en ervaringsdeskundige. Dit artikel verscheen in Dag Allemaal.

Lokale Pers

Op TV

burnoutcoaching Pak je levenskracht

Op 18 november 2021 verscheen er een reportage op Ring-TV over het boek dat ik schreef en mijn coachpraktijk Pak je levenskracht.

Hoe het licht uitging burn-out

In Podcasts

Podcast over de terugkeer naar de werkvloer na een burn-out, te beluisteren via je podcastkanaal:

Ilse Hellinckx | De terugkeer naar de werkvloer na een burn-out - Vrouwen aan Tafel | Podcast op Spotify

 

Podcast over de dingen des levens, de 6 fasen van burn-out, aanvaarding, mijn eigen burn-out en zoveel meer: Podcast TimTomPodcast

 

In aflevering 219 van de TimTom Podcast, hebben we het genoegen gehad om Ilse Hellinckx te verwelkomen, een inspirerende vrouw die haar persoonlijke strijd met burn-out heeft omgezet in haar grootste kracht. Ilse, de oprichtster van "Pak je Levenskracht", deelde haar diepgaande inzichten en methoden die haar hielpen om haar burn-out te herkennen, te accepteren, te helen en uiteindelijk te gebruiken als een springplank naar een rijker leven. We gaan samen met haar doorheen de 6 fasen van herstel.

Ilse's verhaal is zowel ontroerend als krachtig. Na meer dan 20 jaar in verschillende managementfuncties te hebben gewerkt, doofde haar licht uit door een burn-out die haar meer dan drie jaar in zijn greep hield. Deze periode van intense strijd en herstel, gekenmerkt door veel vallen en opstaan, werd een cruciale transformatie in haar leven. Ilse ontdekte dat de weg naar herstel korter had kunnen zijn en dat haar ervaringen haar in staat stelden om anderen effectief te begeleiden door hun eigen burn-out trajecten.

Gedreven door een passie om mensen te helpen met hun burn-outproblematieken, heeft Ilse zich verdiept in diverse opleidingen om zowel het theoretische als wetenschappelijke aspect van coaching onder de knie te krijgen. Haar benadering is holistisch en omvat lichaam en geest, wat essentieel is voor het herstel van een burn-out. Ilse maakt gebruik van oefeningen, tips, handvaten en overleg, vaak met gebruik van materiaal, om haar cliënten te ondersteunen vanuit een theoretisch en praktisch aspect.

Tijdens de podcast ging Ilse in op het thema burn-out en besprak ze de methode die haar hielp om haar grootste uitdaging te overwinnen. Ze benadrukte het belang van zelfliefde, het luisteren naar je lichaam, en het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid en welzijn. Ilse's verhaal is een getuigenis van de kracht van transformatie en de mogelijkheid om uit een donkere periode te komen met meer veerkracht, energie en een hernieuwde passie voor het leven.

Luister naar deze inspirerende aflevering om meer te leren over Ilse's reis, haar unieke benadering van burn-out herstel, en hoe je je eigen levenskracht kunt terugpakken. Ilse's wijsheid en inzichten bieden waardevolle lessen voor iedereen die te maken heeft met burn-out of op zoek is naar manieren om een meer vervuld en energiek leven te leiden.

 

Binnenkort 'Dreams come true'

Nog vele andere persartikels zijn te vinden op:

https://www.hoehetlichtuitging.be/in-de-pers