Wie is Ilse?

Coach Ilse

Ik ben Ilse, gehuwd en moeder van twee.

Ik studeerde Bestuurswetenschappen en Internationaal en Europees Recht en heb meer dan 20 jaar verschillende managementfuncties uitgevoerd binnen één bedrijf tot het licht uitgegaan is.

Een burn-out had mij zwaar te pakken en ik zat ver en diep (meer dan 3 jaar out). Ik ben hersteld met veel vallen en opstaan en ik weet waar het proces korter had gekund. Het was nodig om tot verandering te komen, een echte transformatie van een nieuwe ik.

Tijdens deze transformatie kwam ik erachter dat ik het zo boeiend vind om mensen te helpen met hun (burn-out)problematieken. Net om deze reden ben ik opleidingen gaan volgen om ook het theoretische en wetenschappelijke mee te krijgen, waardoor ik gecertifieerd en erkend coach geworden ben. Ik ben ook lid van de Vlaamse Vereniging Erkende Coaches.

 

Wie ben ik nog?

Ik hou van de natuur, of het nu de blauwe zee is of de groene natuur, een wandeling kan mij altijd bekoren. Ik hou ervan om dingen te organiseren en daar een toets creativiteit in te steken. Ik hou van gezond en lekker eten, waarbij mijn principes centraal staan rond zoveel mogelijk koolhydraatarm eten. Ik kan me ook helemaal verliezen in het maken van roomijs en desserten, daar word ik mindfull van, al deel ik ze liever uit dan het op te eten. Ik schrijf graag, ik schreef zelfs een boek over mijn burn-out (Hoe het licht uitging - https://hoehetlichtuitging.be), ik lees graag boeken over psychologische thema’s en hou ervan om quality time door te brengen met mijn gezin en familie.

Mijn leuze?

Niet elke dag is goed, maar er zit iets goeds in elke dag!

Wat zeggen anderen over mij?

Ze zeggen dat ik empathisch en meelevend ben met een ontwapenende eerlijkheid en het nodige positivisme. Naast een groot organisatietalent zeggen de mensen om me heen dat ik ook resultaatsgericht ben en dat maakt van mij een gedreven doorzetter.

Wat doe ik met jou en wat is het resultaat?

# Ik neem je mee in een verdiepend traject waarbij lichaam & geest worden ingezet, wat noodzakelijk is bij herstel van een burn-out of in de aanpak van burn-outklachten.

# Ik maak gebruik van oefeningen, tips, handvaten en overleg met jou, vaak met gebruik van materiaal.

# Ik ondersteun je vanuit een theoretisch en praktisch aspect.

# Ik volg jouw snelheid van jouw proces doorheen de fasen.

# Ik 

# Ik zet in op de combinatie van verschillende soorten coachings (burn-out, life, wandel, intuïtief, verbindend, systemisch & loopbaan).

# Ik geef je soms huiswerk mee.

# Ik leef met je mee, ik ondersteun je, ik ben je voorbeeld, hou je spiegel voor en stel je vragen.

# Ik wandel naast je stapje per stapje mee, een burn-out kwam niet op 2 dagen, dus herstel heeft ook tijd nodig.

 

Zodanig dat je je levenskracht kan terugpakken, naar een leven met 

# Meer of veel energie op termijn

# Neen kunnen zeggen

# Luisteren naar je lichaam

# Meer tijd voor jezelf& zelf-zorg

# Leven & ontdekken hoe, volgens je hart, passie en missie

# Uit je gouden kooi komen

# Leven leiden dat je wil leiden en niet lijden

# Geen paniekaanvallen meer

# Leren aanvaarden & omgaan van bepaalde situaties

# Minder concentratiestoornissen

# Terug durven auto rijden

# Rustiger ademen

# Genieten van de kleine dingen

# Gelukkig zijn

# Een gezonde geest in een gezond lichaam hebben

# Geen schuldgevoelens meer

# Positieve gedachten

# Uit je isolement komen

# Geen schaamte & machteloosheid meer

# Geen chaos meer in je hoofd

# Minder slaap overdag & meer fut

# Meer eigenwaarde

# Geen slachtofferrol meer

# Verandering in je leven

# Meer veerkracht

# Terug de dingen kunnen doen die je wil doen en dus burn-out(klachten) schrappen uit je woordenboek!

Wat maakt de coachings bij Ilse anders dan bij een doorsnee coach?

# Ik weet aan de hand van mijn eigen proces waar het herstel korter kon en ik sneller had kunnen herstellen, daar zet ik op in met de juiste technieken, methodes en begeleiding! Ik heb de sleutel tot herstel gevonden binnen een plan van aanpak doorheen de 6 fasen van herstel. Iets waar vele hulpverleners niet van op de hoogte zijn.

# Je bespaart energie door niet én naar een ademhalingscoach te moeten, én naar een bewegingscoach, slaaptherapeut, psycholoog, jobcoach, .... . Ik bied alles in één traject aan. Het bespaart je ook veel planningen, energie en geld omdat alles in elkaar gegoten zit.

Mijn eigen traject van try en error heeft me 9480 euro gekost zonder dokters- en ziekenhuiskosten, om dan nog niet van het loonverlies te spreken. Ik wil jou dat besparen!

# Ik zeg wat ik doe en ik doe wat ik zeg, elke dag ook voor mezelf! I walk my talk every day!

# Ik durf vanuit mijn waarden moeilijke boodschappen geven, als dat nodig zou zijn. Ik durf je een schop onder je broek te geven.

# Bij mij kom je niet alleen luisteren of vertellen, je krijgt ook huiswerk mee om aan jezelf te werken en zo op termijn een duurzaam verschil te maken. Dit maakt dat -aan de hand van oefeningen- alles veel dieper werkt en je sneller inzichten krijgt.

# Het traject brengt je verder en dieper door een globale aanpak op verschillende vlakken en coachdomeinen.

# Deze trajecten hebben wat doorzettingsvermogen nodig en consistentie. Bij losse coaching wordt sneller opgegeven en ik heb zelf ontdekt dat de pot met goud ligt waar je denkt aan opgeven of waar de weerstand zit!

# Ik heb door mijn eigen zware levensweg en mijn zware burn-out intussen zelf de sleutel gevonden om op een meer holistische manier je levenskracht terug te pakken.

Missie, waarden & mijn engagement naar jou

Missie & engagement

Ik bied je ondersteuning in de weg naar het herstel bij een burn-out vanuit een meer holistisch perspectief, waarbij ik inzet op lichaam en geest, zodanig dat je terug gelukkig en gezond mag zijn en je ten volle je leven kan leven zoals jij wil.

Ik zet in op burn-outcoaching doorspekt met lifecoaching, loopbaancoaching, wandelcoaching, systemisch coachen, verbindend en intuïtief coachen waarbij het lichaam niet vergeten wordt en er aandacht is voor ademhaling, wandelen, meditatie en bewegen.

Ik help jou om je levenskracht (terug) te pakken!

Waarden

Ik coach je vanuit mijn kernwaarden:

# Eerlijkheid

# Positief & Optimistisch

# Waar een wil is, is een weg

# Meelevend & Empathisch

# Communicatief & Verbindend

# Respect & Vertrouwen

 

Vanwaar de naam 'Pak je levenskracht' en dit logo?

Bij burn-out of burn-outklachten is het zaak om opnieuw de balans op te maken over je leven en iets te veranderen of zelfs te transformeren. Ik kan je daarbij helpen, maar uiteindelijk moet jij zelf de kans grijpen om te herstellen en het zelf doen door aan de slag te gaan met alles wat ik je zal aanreiken, je in zal helpen en ondersteunen. Vandaar PAK je levenskracht! 

Iedereen heeft een levenskracht in zich, al is die soms door de jaren heen ondergesneeuwd, maar die kan terug geactiveerd worden en naar boven gehaald worden.

Levenskracht zit ook vervat in mijn coachnaam, in coach Ilse, want Chi betekent immers ook levenskracht volgens de Oosterse principes.

Je kan ook verkeerdelijk "pakje" levenskracht lezen, wat dan verwijst naar het kado dat je jezelf zal geven, een pakje levenskracht.

Het logo geeft de ambiguïteit weer van een burn-out. Zwart: het is hels en donker als je er middenin zit, maar zwart wordt ook geassocieerd met kracht. Groen wordt vaak geassocieerd met nieuw leven, vernieuwing, genezing, gezondheid en balans. Er is hoop en als je de sleutel tot het heropladen van je batterij gevonden hebt, dan kan jij gaan groeien en bloeien!

Genoten opleidingen als coach?

Burn-out Coach (Coach Clinic)

Life Coach (Coach Clinic)

Verdieping Life Coach & Verbindend communiceren (Coach Clinic)

Intuïtief Coach (Coach Clinic)

Loopbaan Coach (Coach Clinic)

Roadmap - Design your own life -Maximum Potential (Mastermind Academy)

Kleinere opleiding: Breakthrough Academy, Be the mirror (NL) en Mastermind Consulting (USA).

Systemisch coachen & basis familieopstellingen (UNLP - Nederland) + verdieping Systemisch coachen bij ziektepatronen (Human Architects + UNLP)

Loopbaancoaching bij hoogsensitiviteit (Coach Clinic)

Trauma in ondernemingen en organisaties en Organisaties in trauma (Open Mind)

Systemische tafelopstellingen organisaties & families (NLP & constellations Institute Smara)

Stress -en Burn-outmanagement (Artevelde Hogeschool)

Foto's by Geertje Helena