Wanneer weet je dat je post-burn-out bent?

Gepubliceerd op 21 december 2022 om 14:22

Dagelijks ontvang ik hier vragen over. Wanneer weet ik nu of ik post burn-out ben?

Genezen dus van een burn-out?

 

Wel, dat voel je, dat weet je, maar er is meer en dat leg ik graag uit.

Je nieuwe ik is geboren, je bent in transformatie gekomen, zoals dat heet. Je hebt al je oude patronen aangepakt en omgedraaid. Je leeft niet meer op automatische piloot en bent bewust van wat je doet, welk patroon er wanneer speelt. Je hebt hard aan jezelf gewerkt. Je hebt geleerd om je grenzen aan te geven, je weet wat je energievreters zijn. Je doet ook de dingen vanuit je hart en passie en je doet de dingen voor jezelf. Je ziet jezelf 100% graag en zet jezelf op de eerste plaats, niet meer de andere. Je neen, is een echte neen en niet ‘ja zeggen en neen denken’. Je hebt geleerd om je mindset positief om te draaien, je doet de dingen die je doet vanuit je hart, met je hoofd-hart en buik op één lijn. Je werkt dus met je hoofd niet tegen je lichaam, maar mee met je lichaam omdat je geleerd hebt hoe er te leren naar luisteren. De antwoorden op je vragen welke richting je uit moet, zijn als van zelf gekomen, dat brengt de 5e fase stilaan met zich mee, op weg naar de 6e fase.

Je aanvaardt volledig dat je leven anders is dan vroeger, niet slechter, beter, maar anders.

Je vergelijkt niet meer met het verleden -hoe anders het was-, dan heb je stappen in je herstelproces overgeslagen. Je hebt geen schuldgevoelens meer als je iets afwijst of niet doet of anders doet. Je leeft in het nu, in het moment en vindt daar ook de rust in met ademhalingstechnieken en/of meditatie.

Je kan ook een mooie balans aanhouden van ontladen en ontspannen, dat is iets van elke dag. Eén keer in de week een hobby beoefenen, dat brengt dit balans niet in evenwicht en dan heb je in feite niet veel veranderd. Je dient dingen te veranderen en definitief te veranderen, zolang je dat niet hebt gedaan, is de kans op herval erg groot. Kijk maar eens in andere blogs hier hoe groot dit wel niet is.

Je doet de dingen die je graag doet en met volle passie. Het kan dus dat je naar je zelfde werk terugkeert, maar dan wel met volle overtuiging en vanuit een inwendige keuze die je gemaakt hebt om je job af te toetsen aan je kernwaarden en wat je graag doet en goed kan. Het kan ook zijn dat het dus een nieuwe richting is, een nieuwe weg, zolang het maar is wat jij graag wil doen. Dit is de oproep van je lichaam, om meer te leren voelen, luisteren en je hart volgen.

Dus zolang jij niet ‘check’ hebt gezegd op de hele vorige lijst, zolang ben jij nog niet toe aan de 6e fase van herstel en is je nieuwe ik nog niet geboren, dan heb je nog wat werk.

 

Zolang je nog klachten hebt zoals vermoeidheid, pijnen, piekeren, dingen moeten bekopen of herval, vergelijken met hoe goed het vroeger wel niet was, dan ben je dus nog steeds niet ten gronde hersteld of genezen van je burn-out. Het is dus belangrijk dat goed te beseffen en er tijdig iets aan te doen, want hoe langer het aansleept, hoe lastiger het wordt voor jou en dan ga je als het ware een beetje chronisch in de burn-out hangen, wat echt niet de bedoeling kan zijn!

Werk aan jezelf, neem iemand onder de arm die je hierbij kan helpen en hierin gespecialiseerd is, zodanig dat je alle stappen kan nemen die er te nemen vallen. Je kan hiervoor ook altijd bij mij als burn-out en loopbaancoach terecht. Neem de weg van 'grondig in de diepte te herstellen' en niet 'snel te herstellen', want dan blijf je als het ware hangen en dat hoeft helemaal zo niet te zijn.

De meeste mensen die volledig hersteld zijn, kunnen de bovenstaande lijst aanvinken als bevestigd. Ik hoop uit de grond van mijn hart, dat jij dat (binnenkort?) ook kan doen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.