Burn-out dat is iets voor fakers, voor luie mensen die niet meer graag werken!

Gepubliceerd op 29 januari 2022 om 20:29

Dat dacht ik vroeger ook omdat ik dacht dat ik dit nooit kon krijgen en ik toch wel alles aankon… ik wist in feite niet zo goed wat burn-out inhield. Toen ikzelf allerlei burn-outklachten kreeg, dacht ik altijd dat als ik eens een paar dagen goed kon slapen, dat het misschien wel van voorbijgaande aard zou zijn. Maar aan burn-out denken, dat niet!

Je hoort wel vaker dat mensen die op burn-out aan het afstevenen zijn, vaker met lichamelijke klachten te maken krijgen, naast die vreselijke vermoeidheid en het altijd moe zijn met een leeg gevoel.

Op dat moment denk je dat je superwomen of superman bent en dat ‘het wel zal van voorbijgaande aard zijn’ door eens wat goed bij te slapen, of door een beetje vakantie of rust te nemen.
Niet dus, als je oververmoeid bent, dan kan dit inderdaad helpen, maar als dit niet meer helpt, dan ben je aan het worstelen met burn-outklachten of burn-out. Wanneer je werkelijk in deze fase zit, dan zal een paar dagen je niet meer vooruit helpen.

Dan heb je een langere periode van herstel nodig.

De eerste stap is dan toegeven aan het niet meer kunnen en een dokter opzoeken en volledig eerlijk uitleggen waar het op slaat.

stress en moe

En neen, burn-out is verre iets van fakers of luie mensen. Het is net een energieziekte die je gebracht heeft op die plaats met je sterke wil, met je grote drijfkracht en met altijd het beste te willen, anderen te willen helpen en vooruit te willen komen. Dus het zijn net de mensen met de sterkste loyaliteit, de hardste werkers, de mensen die altijd alles voor anderen doen, die de grootste kans hebben om in burn-out te belanden… dus neen, het zijn verre van luie mensen of fakers, want als er iets is dat de meeste mensen met burn-out gemeen hebben, is dat ze in deze ziekte beland zijn door net nooit op te geven en door te willen gaan en dat was dus zeker niet omdat ze in hun luie zetel lagen!

Een raad voor iedereen die in burn-out zit: misschien moet je net echt eens wat meer lui zijn en in die zetel gaan hangen, zonder schuldgevoel😉!

Reactie plaatsen

Reacties

Wilma Stabij
2 jaar geleden

Heel mooi stukje en heel herkenbaar. Sterkte met je herstel. Bij mij nu 2 jaar geleden. Gaat goed nu. Wel doseren en luisteren naar mijn lichaam. !!!!

Ilse
2 jaar geleden

Dankjewel! Gelukkig is het bij jou eveneens al achter de rug. Doseren en luisteren, heel erg belangrijk! Het beste & bedankt voor je reactie.