Aanvaarden, hoe doe je dat nu?

Aanvaarden dat je in burn-out bent, dat is een moeilijke zaak. Eén van de moeilijkste dingen die er zijn, als ik naar mezelf kijk, maar ook naar alle mensen in de Facebookgroep of in mijn coachpraktijk.

Lees meer »

Welke bijkomende klachten kan je nog allemaal hebben bij een burn-out?

In de vorige blog hadden we het over de basisklachten die je bij een burn-out kan hebben en in deze blog gaan we verder op de andere klachten die bij een burn-out kunnen horen. Zoals reeds gesteld is de lijst erg lang en niet-limitatief. Het is onmogelijk om alle klachten op te lijsten. Nog even stellen dat je best eerst alles met je arts laat uitsluiten en als dat gebeurd is, dan ben je zeker. Uit de praktijk weten we dat in 95% van de gevallen je klachten burn-out gerelateerd zijn.

Lees meer »

De vijfde fase van een burn-out

De vijfde fase van een burn-out noemt men vaak de re-integratiefase. Het is een fase waarbij je je al een beetje beter voelt en alle vorige stappen hebt doorlopen. Dat is wel erg belangrijk dat je alle vorige stappen hebt doorlopen! Het is het moment (en niet vroeger!) waarbij je kan beginnen denken aan hoe je toekomst er terug zou willen gaan uitzien. Je kan vrijwilligerswerk uittesten, je kan een testje doen naar re-integratie op je werk, zien wat je al zou kunnen of wat nog niet. Je kan misschien aan loopbaancoaching doen of je coach integreert dat in deze fase in je behandeling. Het is ook het moment om te gaan overdenken wat je definitief gaat veranderen in je leven en voor de rest van je leven. Je dient iets te veranderen, anders ga je binnen de korste keren mogelijkheid hebben om te hervallen naar een ergere en diepere burn-out. Er zijn enorm veel gevallen bekend waarbij in de vorige fasen het werk niet goed werd gedaan en er niets veranderd werd aan de situatie, met als gevolg 65% kans op herval.

Lees meer »

De tweede, derde en vierde fase bij een burn-out

De tweede, derde en vierde fase kunnen door elkaar lopen, maar als je grondig wil herstellen van een burn-out en herval tegen gaan, moet je ze allemaal ten volle doorlopen. Dit zijn de zware en hardnekkige fasen waarbij er hard aan jezelf dient gewerkt te worden en je ook veel doorzettingsvermogen en discipline nodig hebt. Doe je het niet, dan geeft je lichaam je direct een herval terug.

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Tina
6 maanden geleden

Ik heb bij Ilse de loopbaancoaching gevolgd. Ilse is een warme, eerlijke vrouw die de vinger op de wonde weet te leggen. Ze heeft het talent van mensen direct op hun gemak te laten voelen waardoor je jezelf ook oprecht open durft te stellen. Ik heb onder andere van haar geleerd wat voor mij écht belangrijk is in een job, en dat ‘neen zeggen’ ook oké is.
Mocht ik ooit een burn-out krijgen (laat ons hopen van niet), dan zal Ilse sowieso de coach zijn waar ik een beroep op zal doen.

Stijn
7 maanden geleden

Ilse is door haar eigen ervaringen een coach die zich 100% kan inleven in je situatie als je zelf in een burn-out bent beland. Ze is empatisch en reikt de nodige kapstokken en theorie aan om hier zelf en samen met haar stap per stap uit te geraken. Dankzij Ilse is mijn genezingsproces sneller gegaan en ik ben haar daar heel dankbaar voor ! Niet twijfelen als je in dezelfde situatie zit, ze is er om je te helpen !

Carol
10 maanden geleden

Vanaf het moment dat ik Ilse leerde kennen via Facebook voelde ik dat dit het juiste traject voor mij was. Ik kon mijn eigen tempo bepalen, wat erg belangrijk was omdat ik geen energie meer had. Het was iedere keer weer spannend en confronterend. Het proces heeft veel emoties los gemaakt, en veel viel op zijn plaats. Ik heb 2 aantekenboeken gebruikt. 1 voor de oefeningen en gedachtes en 1 voor de conclusies. Dus ik kan alles makkelijk terugvinden. Onderschat de lessen niet, maar Ilse is er voor je, via de community, online of mail. Ik ben erg blij hieraan deelgenomen te kunnen hebben. En nu dit traject voor mij klaar is kan ik toch nog bij Ilse en de groep terecht.

Mocht je besluiten Ilse als je coach te kiezen weet ik zeker dat je een goede keuze gemaakt heb. Ik wens je veel sterkte in je proces.

Sigrid
10 maanden geleden

Ilse is een fijne, warme coach. Ze luistert heel aandachtig en geeft de juiste tips, handvaten en opdrachtjes tijdens elke fase van de burn-out. je mag perfect zelf je ritme aangeven. haar hulp helpt je voor de rest van je leven verder