De vijfde fase van een burn-out

De vijfde fase van een burn-out noemt men vaak de re-integratiefase. Het is een fase waarbij je je al een beetje beter voelt en alle vorige stappen hebt doorlopen. Dat is wel erg belangrijk dat je alle vorige stappen hebt doorlopen! Het is het moment (en niet vroeger!) waarbij je kan beginnen denken aan hoe je toekomst er terug zou willen gaan uitzien. Je kan vrijwilligerswerk uittesten, je kan een testje doen naar re-integratie op je werk, zien wat je al zou kunnen of wat nog niet. Je kan misschien aan loopbaancoaching doen of je coach integreert dat in deze fase in je behandeling. Het is ook het moment om te gaan overdenken wat je definitief gaat veranderen in je leven en voor de rest van je leven. Je dient iets te veranderen, anders ga je binnen de korste keren mogelijkheid hebben om te hervallen naar een ergere en diepere burn-out. Er zijn enorm veel gevallen bekend waarbij in de vorige fasen het werk niet goed werd gedaan en er niets veranderd werd aan de situatie, met als gevolg 65% kans op herval.

Lees meer »

De tweede, derde en vierde fase bij een burn-out

De tweede, derde en vierde fase kunnen door elkaar lopen, maar als je grondig wil herstellen van een burn-out en herval tegen gaan, moet je ze allemaal ten volle doorlopen. Dit zijn de zware en hardnekkige fasen waarbij er hard aan jezelf dient gewerkt te worden en je ook veel doorzettingsvermogen en discipline nodig hebt. Doe je het niet, dan geeft je lichaam je direct een herval terug.

Lees meer »

Wat zag ik niet?

Ik werkte veel, heel veel. Als moeder en vrouw met een gezin van 2 kinderen, ging het sowieso al hard en was het altijd druk. Hobby's kinderen taxiën, heel het huishouden runnen, oh ja en ook zelf poetsen, want dat deed ik ook liever zelf, dan was het goed gedaan. Tot slot -naast mijn drukke baan- ook nog een studie combineren met vrijwilligerswerk en toch zag ik het niet.

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Sigrid
20 dagen geleden

Ilse is een fijne, warme coach. Ze luistert heel aandachtig en geeft de juiste tips, handvaten en opdrachtjes tijdens elke fase van de burn-out. je mag perfect zelf je ritme aangeven. haar hulp helpt je voor de rest van je leven verder