Aanvaarden, hoe doe je dat nu?

Aanvaarden dat je in burn-out bent, dat is een moeilijke zaak. Eén van de moeilijkste dingen die er zijn, als ik naar mezelf kijk, maar ook naar alle mensen in de Facebookgroep of in mijn coachpraktijk.

Lees meer »

Welke bijkomende klachten kan je nog allemaal hebben bij een burn-out?

In de vorige blog hadden we het over de basisklachten die je bij een burn-out kan hebben en in deze blog gaan we verder op de andere klachten die bij een burn-out kunnen horen. Zoals reeds gesteld is de lijst erg lang en niet-limitatief. Het is onmogelijk om alle klachten op te lijsten. Nog even stellen dat je best eerst alles met je arts laat uitsluiten en als dat gebeurd is, dan ben je zeker. Uit de praktijk weten we dat in 95% van de gevallen je klachten burn-out gerelateerd zijn.

Lees meer »

De vijfde fase van een burn-out

De vijfde fase van een burn-out noemt men vaak de re-integratiefase. Het is een fase waarbij je je al een beetje beter voelt en alle vorige stappen hebt doorlopen. Dat is wel erg belangrijk dat je alle vorige stappen hebt doorlopen! Het is het moment (en niet vroeger!) waarbij je kan beginnen denken aan hoe je toekomst er terug zou willen gaan uitzien. Je kan vrijwilligerswerk uittesten, je kan een testje doen naar re-integratie op je werk, zien wat je al zou kunnen of wat nog niet. Je kan misschien aan loopbaancoaching doen of je coach integreert dat in deze fase in je behandeling. Het is ook het moment om te gaan overdenken wat je definitief gaat veranderen in je leven en voor de rest van je leven. Je dient iets te veranderen, anders ga je binnen de korste keren mogelijkheid hebben om te hervallen naar een ergere en diepere burn-out. Er zijn enorm veel gevallen bekend waarbij in de vorige fasen het werk niet goed werd gedaan en er niets veranderd werd aan de situatie, met als gevolg 65% kans op herval.

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.