Om welke reden is het zo belangrijk om al wat je geleerd hebt in coaching/therapie te blijven toepassen, ook als het een beetje beter gaat? Waarom laten mensen dan net alles vallen?

Traditioneel zie je in het najaar dat het weer wat minder gaat met mensen, dat hun energiepeil weer wat gezakt is en ergens is dat normaal, want ook als je gezond bent en geen burn-out hebt, is het leven niet elke dag rozengeur en maneschijn, dan heb je ook hoogtes en laagtes in je energiepeil. Natuurlijk zitten we met argusogen naar onze energie te kijken als we in burn-out zitten of er eentje gehad hebben.Na de zomer, de zonnige en lange dagen en het hernemen van vele taken, ritmes en structuren -zeker als je schoolgaande kinderen hebt- is het opnieuw wat zoeken om een nieuw evenwicht te vinden, wat extra tijd voor jezelf te vinden en gewoon te worden aan de nieuwe structuren. Sommige mensen slaken een zucht dat ze terug meer me-time krijgen nu de kinderen weer naar school toe zijn, maar nog anderen hebben het emotioneel een beetje moeilijk dat iedereen opnieuw vertrekt uit het huis en jij dan thuis achterblijft in ziekteverlof.

Lees meer »

Angst en burn-out: welke soorten bestaan er?

Als we het woordenboek openslaan, dan komt deze definitie uit de bus over angst: "angst is een normale reactie op een reële dreiging." Angst is een gevoel dat verwijst naar dreigend gevaar en gaat gepaard met lichamelijke verschijnselen door activatie van het autonome zenuwstelsel.

Lees meer »

De burn-outdementie, bestaat dat?

Wel ja, het is geen officieel wetenschappelijke term, maar concentratieproblemen en geheugenverlies horen wel degelijk bij burn-outklachten en burn-out. Vandaar dat ik het soms wel eens de burn-outdementie noem. Echter, het is geen echte dementie in dat opzicht dat het ooit nog over gaat, het blijft niet eeuwig duren.

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Katelijne
een maand geleden

Dag Ilse,

Zoals gisteren in ons gesprek ben ik superblij dat ik het traject gevolgd heb, sommige dingen had ik al veel vroeger moeten weten 😉.

Visualisaties, meditatie, ademhalingsoefeningen, delegeren, dumpen, doen... de kwadrant, de circle of influence..... Zoveel begrippen die nu een blijvende positieve impact op mijn leven hebben. BEDANKT !!!!

Zo blij dat ik al heel wat verder sta in het proces,

Tot ziens, of we houden contact via de digitale wereld !

Tina
8 maanden geleden

Ik heb bij Ilse de loopbaancoaching gevolgd. Ilse is een warme, eerlijke vrouw die de vinger op de wonde weet te leggen. Ze heeft het talent van mensen direct op hun gemak te laten voelen waardoor je jezelf ook oprecht open durft te stellen. Ik heb onder andere van haar geleerd wat voor mij écht belangrijk is in een job, en dat ‘neen zeggen’ ook oké is.
Mocht ik ooit een burn-out krijgen (laat ons hopen van niet), dan zal Ilse sowieso de coach zijn waar ik een beroep op zal doen.

Stijn
10 maanden geleden

Ilse is door haar eigen ervaringen een coach die zich 100% kan inleven in je situatie als je zelf in een burn-out bent beland. Ze is empatisch en reikt de nodige kapstokken en theorie aan om hier zelf en samen met haar stap per stap uit te geraken. Dankzij Ilse is mijn genezingsproces sneller gegaan en ik ben haar daar heel dankbaar voor ! Niet twijfelen als je in dezelfde situatie zit, ze is er om je te helpen !

Carol
een jaar geleden

Vanaf het moment dat ik Ilse leerde kennen via Facebook voelde ik dat dit het juiste traject voor mij was. Ik kon mijn eigen tempo bepalen, wat erg belangrijk was omdat ik geen energie meer had. Het was iedere keer weer spannend en confronterend. Het proces heeft veel emoties los gemaakt, en veel viel op zijn plaats. Ik heb 2 aantekenboeken gebruikt. 1 voor de oefeningen en gedachtes en 1 voor de conclusies. Dus ik kan alles makkelijk terugvinden. Onderschat de lessen niet, maar Ilse is er voor je, via de community, online of mail. Ik ben erg blij hieraan deelgenomen te kunnen hebben. En nu dit traject voor mij klaar is kan ik toch nog bij Ilse en de groep terecht.

Mocht je besluiten Ilse als je coach te kiezen weet ik zeker dat je een goede keuze gemaakt heb. Ik wens je veel sterkte in je proces.

Sigrid
een jaar geleden

Ilse is een fijne, warme coach. Ze luistert heel aandachtig en geeft de juiste tips, handvaten en opdrachtjes tijdens elke fase van de burn-out. je mag perfect zelf je ritme aangeven. haar hulp helpt je voor de rest van je leven verder