Angst en burn-out: welke soorten bestaan er?

Als we het woordenboek openslaan, dan komt deze definitie uit de bus over angst: "angst is een normale reactie op een reële dreiging." Angst is een gevoel dat verwijst naar dreigend gevaar en gaat gepaard met lichamelijke verschijnselen door activatie van het autonome zenuwstelsel.

Lees meer »

De burn-outdementie, bestaat dat?

Wel ja, het is geen officieel wetenschappelijke term, maar concentratieproblemen en geheugenverlies horen wel degelijk bij burn-outklachten en burn-out. Vandaar dat ik het soms wel eens de burn-outdementie noem. Echter, het is geen echte dementie in dat opzicht dat het ooit nog over gaat, het blijft niet eeuwig duren.

Lees meer »

Aanvaarden, hoe doe je dat nu?

Aanvaarden dat je in burn-out bent, dat is een moeilijke zaak. Eén van de moeilijkste dingen die er zijn, als ik naar mezelf kijk, maar ook naar alle mensen in de Facebookgroep of in mijn coachpraktijk.

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Tina
2 maanden geleden

Ik heb bij Ilse de loopbaancoaching gevolgd. Ilse is een warme, eerlijke vrouw die de vinger op de wonde weet te leggen. Ze heeft het talent van mensen direct op hun gemak te laten voelen waardoor je jezelf ook oprecht open durft te stellen. Ik heb onder andere van haar geleerd wat voor mij écht belangrijk is in een job, en dat ‘neen zeggen’ ook oké is.
Mocht ik ooit een burn-out krijgen (laat ons hopen van niet), dan zal Ilse sowieso de coach zijn waar ik een beroep op zal doen.

Stijn
3 maanden geleden

Ilse is door haar eigen ervaringen een coach die zich 100% kan inleven in je situatie als je zelf in een burn-out bent beland. Ze is empatisch en reikt de nodige kapstokken en theorie aan om hier zelf en samen met haar stap per stap uit te geraken. Dankzij Ilse is mijn genezingsproces sneller gegaan en ik ben haar daar heel dankbaar voor ! Niet twijfelen als je in dezelfde situatie zit, ze is er om je te helpen !

Carol
6 maanden geleden

Vanaf het moment dat ik Ilse leerde kennen via Facebook voelde ik dat dit het juiste traject voor mij was. Ik kon mijn eigen tempo bepalen, wat erg belangrijk was omdat ik geen energie meer had. Het was iedere keer weer spannend en confronterend. Het proces heeft veel emoties los gemaakt, en veel viel op zijn plaats. Ik heb 2 aantekenboeken gebruikt. 1 voor de oefeningen en gedachtes en 1 voor de conclusies. Dus ik kan alles makkelijk terugvinden. Onderschat de lessen niet, maar Ilse is er voor je, via de community, online of mail. Ik ben erg blij hieraan deelgenomen te kunnen hebben. En nu dit traject voor mij klaar is kan ik toch nog bij Ilse en de groep terecht.

Mocht je besluiten Ilse als je coach te kiezen weet ik zeker dat je een goede keuze gemaakt heb. Ik wens je veel sterkte in je proces.

Sigrid
6 maanden geleden

Ilse is een fijne, warme coach. Ze luistert heel aandachtig en geeft de juiste tips, handvaten en opdrachtjes tijdens elke fase van de burn-out. je mag perfect zelf je ritme aangeven. haar hulp helpt je voor de rest van je leven verder